Reisverslag Vakantie Frankrijk 31 augustus - 17 september 2009


31 augustus via Monschau naar Wellen

Onze reis naar Frankrijk begint met een reis door Duitsland, België en Luxemburg naar Wellen aan de Moezel. Kijkje in Monschau Deze vacantie willen we echt de tijd nemen om interessante plaatsen wat beter te bekijken. Onze eerste stop is dan ook Monschau aan de Roer. Kerkje in Grevenmacher Het is een stadje dat in een diep dal ligt met fraaie vakwerk huisjes. Het is wel erg toeristisch maar ook erg leuk. We maken een mooie wandeling door het stadje dat een groot aantal zeer stijle straten heeft. Na een lekker drankje op een gezellig terras gaan we naar Wellen 25 km voorbij een eveneens zeer mooie en zeer oude stad Trier (eens een Romijnse hoofdstad). Ons hotel in Wellen is prima, het restaurant ook en 's avonds wandelen we naar het kerkje in Grevenmacher (in 1993 waren we hier ook, met Petra).

1 september via Metz naar Celles sur Plaine

Kathedraal van Metz Onze reis gaat verder en vandaag gaan we naar Celles sur Plaine, maar we gaan eerst naar Metz (waar we in 1987 met autopech gestrand zijn). Onderweg komen we door Siercks les Bains, een leuk maar vooral een oud stadje, na een Chateau in Sierck les Bains kopje koffie gaan we naar het Château van de graven van Lotharingen dat in Sierck les Bains staat. Het is heel groot en erg interessant, we nemen er ruim twee uur voor om alles goed te bekijken. We gaan nu naar Metz en met enige moeite parkeren we onze auto aan de rand van de binnenstad. Na een korte wandeling door de gezellige maar drukke winkelstraten komen we bij de gigantisch grote kathedraal Moezel in Metz van Metz (die merkwaardig veel lijkt op de Sint Jan van Den Bosch). De binnenstad is vol met prachtige - meestal van zandsteen gebouwde - gebouwen, kerken en huizen, ook de schouwburg is prachtig met een grote fontijn. Door de stad loopt de Moezel met daaroverheen een groot aantal bruggen van steen of staal in een prachtige bouwstijl maar altijd fraai aangekleed met kleurige bloemen. Echter de regen speelt ons parten en we spoeden ons naar de auto en gaan snel naar Celles sur Plaine. Gelukkig wordt het weer droog en hebben we een vlotte rit. Het hotel dat we willen is vol, dus op naar de tegenover gelegen camping. We willen eigenlijk kamperen in ons meegebrachte tentje maar met de regen nog in gedachten is het maar de vraag of dat wel verstandig is. Ze hebben ook nog enkele chalets en daar kiezen we voor. Dat is maar goed ook, want 's avonds en 's nachts regent het met bakken uit de hemel. Na een lekkere pizza in het restaurant van de camping is het einde van een mooie en leerzame dag.

2 september meer van Pierre Percee

We blijven een dagje in Celles sur Plaine om rond het meer van Piere Percee te wandelen, nou ja een stukje dan, want het meer is 305 ha groot en de omtrek zo'n 32 km. Het is een kunstmatig meer zoals er zoveel zijn in Frankrijk Vergezicht over het meer van Pierre Percee vooral aangelegd om goedkoop elektriciteit te maken. Ruim 25 jaar geleden is men begonnen met de aanleg van een stuwdam en nu is het een prachtig meer waar je heerlijk kunt wandelen Eén van de fraaie kunstwerken in Raon L'etapelangs het meer door de bossen, kunt vissen, kanoën en veel buitenactiviteiten kunt beleven bij het 'Aventure Parc' zoals aan touwen door bomen klimmen enz. De wandeling die we maken voert ons langs een lus in het meer - zo zijn er vier van deze 'wandellussen'. Onderweg genieten we van prachtige vergezichten over het meer en met zon gelardeerde kijkjes door de bossen. we komen langs vlonders die vlak boven het water hangen, langs uitzichttorens die boven de bomen uitkomen en over het waster uitzien. Na twee en een half uur zijn we 'rond' en is het tijd voor een heerlijke pic-nic in een heerlijk warm zonnetje. 's Middags gaan we naar Roan L'Etape waar we geen pilsje op een terras krijgen van een restaurant want dat kan niet in Frankrijk, weer wat geleerd. Het is een heel leuk plaatsje waar veel kunst in de straten aanwezig is. We doen wat boodschappen en genieten van het mooie plaatsje. Terug gaan we in het hotel - dat gisteren nog vol was - om eens lekker te douchen en lekker te eten. Het is een erg mooi hotel maar de bazin is wel een beetje een 'kakker' - of misschien wel een echte francaise.

3 september over de Vogezen naar Thann

Een prachtig straatje in Kaysersberg Torentje te koop in Kaysersberg Vandaag gaan we eerst naar Kaysersberg, een stadje met 'oneindig' veel vakwerkhuizen dat al in de middeleeuwen gestalte heeft gekregen. De rit erheen voert door een prachtig heuvelachtig landschap en over de 'Col du Bonhomme'. We parkeren de auto gemakkelijk op een parkeerplaats vlak bij het stadje. Na een heerlijk kopje koffie met een ietwat teleurstellend gebakje gaan we op pad door het dorpje. Ofschoon voor vandaag regen beloofd is laat de zon zich nu zien en dat is extra prettig. Het stadje en de fraaie huizen nodig uit tot het maken van veel foto's. Het stadje is erg toeristisch en barst van de souvenir en kunst winkeltjes. Er zijn best mooie dingen bij maar helaas dat kan niet allemaal in de auto. Aan het eind van de ochtend gaan we weer verder en willen de Route des Crêtes maken, waar we overnachten dat zien we dan wel weer.

Mooi weer boven de Vogezen

Omdat het weer goed blijft kiezen we voor een gezellige pic-nic langs een rustige weg. We vervolgen Route des Crêtes over De kerk van Sint Theobald in Thann de Col de la Schlucht, Le Hohneck, Col du Herrenberg naar de Grand Ballon. Onderweg is het weer omgeslagen, na zon nu regen en een stevige wind en op de Grand Ballon (1424m) waait het zo hard dat we van de weg geblazen worden als we de top willen bereiken via een wandelpad. We kiezen voor een kopje koffie in het nabijgelegen café/restaurant. We gaan naar Thann, een leuk stadje met een rivier dwars door het stadje en de grote kerk van de heilige Theobald. De zon is weer terug - of hier niet weggeweest - en nadat we ons in het hotel geïnstalleerd hebben maken we een lange wandeling door het stadje en nemen de tijd voor eenbezoek aan de fraaie maar vooral ook grote kerk. Het weer staat toe dat we op een terras een biertje nemen we zijn voor de bui weer in ons hotel. Het hotel is prima, niet te duur, we eten er heerlijk en gastvrij en maken 's avonds nog een korte avondwandeling door .... het industrie terrein.

4 september naar Clairvaux les Lac

Via Besancon willen we naar Clairvaux les Lacs (waar we in 1988 ook warem net de kinderen). De eerste stop is in Belfort. Plein in Belfort Het is een prachtig stadje met - volgens de borden - een grote leeuw en een Citadel. Maar eerst een kopje koffie. Nog voor we naar de citadel en de leeuw op zoek kunnen gaan begint 't weer te regenen en dus tijd om de reis te vervolgen - het weer stuurt ons zuidwaards. Omdat de regen niet stopt houden we een heerlijke pic-nic op de achterbank van de auto onder een grote boom langs de weg. We slaan ook Besancon maar over en gaan direct door naar Clairvaux. We gaan voor een meerdaags verblijf in een mobilhome op een camping (volgens ons dezelfde als in 1988). Het mobilhome is best heel compleet en ziet er netjes uit, behalve de diepvries die - omdat het deurtje iets open stond - een ware gletsjer is. Als het even droog is maken we een wandeling over de camping en over de buurcamping. Het ziet er allemaal erg compleet uit met buitenbad en overdekt bad, een speelplein met een theater en winkeltjes. De camping is erg groot, heeft zeker 100 mobilhomes, een tiental chalets, hele rijen Vacancesoleil tenten en meer dan honderd kampeer en caravan plaatsen. Ook de ligging aan het meer van Clairvaux is natuurlijk een voordeel. Maar aan de wandelpret komt snel een eind als in sneltreinvaart een regenbui nadert, we kunnen nog net een goede plek vinden om te schuilen en wachten maar weer tot het droog wordt. In het mobilhome maken de vele kacheltjes ons snel weer warm en we hebben nog een gezellige avond.

5 september de watervallen van Hérisson

Vandaag gaan we de Cascades du Hérisson bezoeken, deze waterval bestaat feitlijk uit 7 watervallen over een totale afstand Waterval in de Cascades du Hérisson van 7 kilometer. We starten met een heerlijk kopje koffie in de Auberge du Hérisson. Van de eerste tot de laatste waterval is het prachtig, soms omdat de waterval indrukwekkend is, soms omdat deze zo mooi in het bos ligt. De hoogste waterval Waterval in de Cascades du Hérisson 'Grand Saute' is wegens gevaarlijke grondverschuivingen. Mooi is ook dat elke waterval een naam heeft, soms refererend naar een historisch bouwwerk een watermolen, soms naar een nabij gelegen kasteel of naar een historische gebeurtenis zoals de dodensprong van de abt van een klooster met de naam: Girard. Het is dus ook historisch interessant. Maar het is ook vermoeiend want

Uitzicht over de 4 meren

de waterval heeft een totaal hoogteverschil van 250 meter. En je moet dezelfde weg ook nog terug. Moe maar voldaan keren we terug naar de auto en bezoeken nog de Belvedere des 4 Lacs, een hoog uitzichtpunt dat uitkijkt over 4 meren. We lopen eerst verkeerd - hadden we maar beter moeten opletten - maar het is de moeite waard, werkelijk schitterend. Terug in Clairvaux doen we nog wat boodschappen en dan is het goed toeven op het terras voor onze mobilhome met wijn, olijven, nootjes, stokbrood en op het menu staat zalm met gestoomde aardappelen en sla.

6 september het meer van Vouglans

Op advies van de 'Office de Tourisme'in Clairvaux maken we een rondrit om het meer van Vouglans. Ook dit meer is een Watersport op het meer van Vouglans De stuwdam van Vouglans stuwmeer aangelegd om elektriciteit op te wekken - het is het derde grootste meer van Frankrijk. Al snel zijn we bij de noordelijke uitloper van het meer waar in een haven een groot aantal bootjes liggen en er vollop strand is om heerlijk te kunnen zonnen en zwemmen. We nemen dan ook ruim tijd om hier van het uitzicht en het mooie weer Uitzicht op de uitloop van de rivier te genieten er wordt zelfs gezwommen en het water is heerlijk. We genieten in de zon van onze pic-nic en even later vervolgen we onze reis rondom het meer. Na een keertje verkeerd rijden komen we bij de stuwdam en lezen daar over de Een leuk dorpje fraai aangekleed met bloemen geschiedenis van de dam en het meer. Onder op de bodem van het meer liggen - of staan - nog resten van huizen en gebouwen. We gaan verder naar Orgelet, een 'de moeite van het bezoeken waard' dorpje. We parkeren voor het mooie kerkje en maken een wandeling door het dorpje. Er staan enkele bordjes die je de weg moeten wijzen maar er zit geen logica in, dus gaan we onze eigen weg. Het dorp valt toch een beetje tegen maar natuurlijk zijn wij verwend met stadjes als Kaysersberg, Monschau of Belfort. Dus gaan we weer naar ons hutje op de camping en genieten in een heerlijk zonnetje van wijn, olijven en kaas.

7 september naar Aix les Bains

Na een strenge inspectie van 'ons' mobilhome door de ass. manager van de Fayolan camping zetten we koers naar Oyonnax voor koffie en een rondje door de stad. Het is heerlijk weer als we op een terras genieten van onze koffie. Het lijkt een leuk Op de route van Oyonnax naar Aix les Bains stadje en al snel lopen we door de gezellige straatjes. Bij de Office de Tourisme worden we prima geholpen dppr een zeer aardige mevrouw die, terwijl wij ons frans oefenen, erg haar best doet haar engels te oefenen. Ze geeft ons een aantal De eerste contouren van de Alpen leuke tips voor een dagje in Oyonnax. We moeten weer verder maar houden Oyonnax zeker in gedachten als we weer eens in de buurt zijn. We gaan nu door een werkelijk schitterende natuur richting Aix les Bains. In de verte worden de Alpen al zichtbaar en het is elke keer weer een indrukwekkend schouwspel, die door een grijzige mist zichtbare contouren. Al snel zijn we in Aix les Bains maar het uitgekozen hotel - dat hoog op een berg ligt - is helaas al vol, dus naar

Lac du Bourget bij Aix les Bains
Het gemeentehuis van Aix les Bains

Viviers les Lacs, waar we in Les Clos du Lac een leuk kamertje krijgen. We pakken niks uit want je weet niet wat we nog nodig hebben vanmiddag. En dat is maar goed ook want al snel komen we bij een leuk strandje aan het meer 'Le Bourget' en dus halen we de badpakken en handdoeken uit de auto en 'liggen' maar. Natuurlijk wordt er ook gezwommen en het is een heerlijke middag. Het Cassino in Aix les Bains Het is al bijna half vijf als we naar Aix les Bains gaan en de auto op een steenworp afstand van het centrum kunnen parkeren. We gaan de stad in en nemen een lekker biertje op een gezellig terras. Daarna 'beschonken' gaan we de stad verder verkennen. Het is een mooie stad met veel leuke gebouwen maar ook moderne en goede winkels. Vooral prachtig is de gemeentehuis (Mairie), de kathedraal (waar we een half uurtje verblijven), het Astoria hotel, het 'badhuis' de Thermen en het Casino. We zoeken ons lam naar een Pizzeria maar vinden deze tenslotte wel, hier genieten we van een lekkere pizza met een biertje - dat later bijna voor een ongeluk op de rotonde zorgt. Terug in het hotel is het het einde van een heerlijke dag vol afwisseling.

8 september over de Alpen naar Briancon

Vandaag gaan we over de bergen naar Briancon. Het is een woeste schoonheid die we hier ontmoeten, de ruwe rotsen met hun Kijkje op de Alpen steeds schaarsere begroeing geven aan dat we hier in een hoge en droge streek vertoeven. We stoppen erg vaak om weer even van Op weg naar de Galibier het uitzicht en de natuur te kunnen genieten. We 'klimmen' over de Col de Telegraph 1566 meter hoog en over de Col du Galibier 2646 meter hoog en dit jaar nog in de Tour de France. Maar ook vandaag rijden de wielrenners van beide kanten de berg op om zich te bewijzen. We rijden door een prachtige vallei - De Serre Chevalier genaamd - op weg naar Briancon. In Briancon zoeken we eerst naar een Chambre d'hotes maar daar blijft de deur ook na drie maal aanbellen dicht. Op weg naar Briancon Dan naar de Auberge L'Impossible, maar de Tom-Tom kan 't niet vinden, wat er mis ging, wij Citadel in Briancon weten het niet. We gaan nu op zoek naar het Inter hotel. Het blijkt echter niet van de Inter keten te zijn maar ernstig gedateerd, het is eenvoudig maar schoon en gastvrij. We gaan Briancon verkennen en bezoeken de Citadel. De Citadel ligt hoog boven de stad en omvat zowel een stadje en een chateau. Het stadje is erg touristisch maar wel erg gezellig. We kiezen voor een terrasje en wandelen - klimmen - naar het chateau, dat echter al gesloten is, jammer. Tijd om boodschappen te doen en een hapje te eten. Na het eten gaan we nog naar het dorpje met de zeven kerken, maar we kunnen er maar twee vinden - ondanks de Tom Tom. Einde van een leuke dag.

9 september via Guillestre naar Gap

Na een ontbijt met stokbrood en jam, thee en jus d'orange nemen we afscheid van het 'Inter Hotel'. We gaan verder over Een maanlandschap nabij de Col d'Izoard Het prachtige meer van Embrun de Alpen naar de Col d'Izoard, opnieuw een prachtige route met praxhtig mooi weer, fraaie vergezichten en schitterende bergen. We gaan nu verder naar Guillestre, we hopen nog iets te herkennen van het straatje en het winkeltje waar ik 20 jaar geleden een zwembroek heb gekocht. Het is jammer maar we herkennen niet zoveel van het dorpje, helaas maar ook wel logisch na zoveel tijd. We nemen een drankje op terras, bekijken het kerkje, maken een wandeling door het dorpje en dan weer op weg... De route loopt langs het meer van Embrun, geweldig mooi. We hebben genoeg tijd en maken een stadwandeling in Embrun - maar het is middagrust en dus erg rustig, de kerk is zoals zo vaak erg mooi en na een kaarsje gaan we naar Gap. Als we Gap binnen rijden is het er druk maar toch vinden we snel ons hotel. We installeren ons op de kamer en genieten daarna heerlijk van de zon en De kathedraal van Gap een goed boek aan de rand van het zwembad(je) - groot genoeg voor kinderen. Daarna gaan we de stad in, lekker te voet want Interieur van de kathedraal het is nog heerlijk weer. Het is druk in de stad en het is een mooie stad met veel leuke winkelstraatjes en een prachtige kathedraal. We genieten van een biertje op een terras en gaan op zoek naar een restaurantje om te eten. Het wordt kiezen tussen lasagna of indiaas. Het wordt indiaas, maar we raken wel in verwarring door het indiaase gebruik van bestellen; "Kipcurry graag!", "Moet daar ook rijst bij?", "Jazeker", "Dat is dan 6 euro! Moet er ook groente bij?", "Jazeker", "Dat is dan 5 euro! Moet er ook brood bij, dat is 4 euro!", "Nee, doe maar niet!" Het is voor ons een ongebruikelijke manier van bestellen. Het is er toch wel gezellig maar we blijven ons verbazen om de manier van bestellen. Als we terug gaan lopen we eerst verkeerd naar als we dan op de goede weg zijn begint het te regenen, nog net voor we nat zijn zijn we in het hotel. Het was een mooie dag met een grote variatie aan belevenissen.

10 september via Sisteron naar Castellane

Het eerste deel van de etappe van vandaag brengt ons naar Sisteron, onderweg hebben we al een heerlijk - meegebracht 'echte hollanders' - kopje koffie gehad. We parkeren aan de rand van het stadje en gaan te voet - je kunt in het stadje L'horloge in Sisteron niet parkeren - op weg naar een cafétje voor een drankje. Het weer is heerlijk en we zitten op een leuk terras (wel langs een Karakeristiek straatje in Sisteron straat met veel verkeer). We wandelen eerst naar de Citadel - feitelijk een chateau zoals we ook in Siercks les Bain gezien hebben - en daarom gaan we er niet in maar lopen verder door het leuke stadje met z'n smalle straatjes, hoge huisjes en booghuisjes. Het is tegen het middaguur als we ons reis vervolgen richting Digne. We gaan om Digne heen en hebben een lekkere pic-nic op een bankje - waar ook een grappig zwerfkatje loopt dat we helaas niet kunnen meenemen. Ons reisdoel is Castellane waar we een aantal dagen zullen blijven. Al snel zien we een camping die ook Mobil-homes en Chalets verhuurt, dus zijn we snel klaar en installeren we ons. Het is niet zo schoon dus eerst soppen en koelkast ontdooien. We gaan het dorp in, doen wat boodschappen, bezoeken het Office de Tourisme en nemen een heerlijk biertje op een terras bij een pleintje in het centrum. Als we weer op de camping zijn is Emmie haar rugzak vergeten, dus snel terug en gelukkig hij is er nog, pffff. We eten lekker op het terras van het chalet en slapen heerlijk na een mooie dag.

11 september het meer van Castillon

Het meer van Castillon Vandaag maken we er een rustdag - lees stranddag - van. We gaan naar het meer van Castillon, het is een stuwmeer waarin De Notre Dame du Roc zwemmen niet echt mogelijk is vanwege de modder op de bodem en het gevaar. We zonnen en lezen en hebben een lekkere pic-nic. Het is al tweede helft van de middag als we naar Castellane gaan en de Norte Dame du Roc willen gaan bezoeken. Het is een kerkje opgedragen aan Maria dat boven op een berg ligt die over het dorpje uitkijkt. Alle keren dat we door Castellane gereden Uitzicht over Castellane in de afgelopen twintig jaar hebben we het kerkje wel gezien maar nooit kunnen bezoeken. Vandaag is het tijd voor de klim. Het is een heftige klim waarbij je soms grote stappen moet maken maar het uitzicht De Notre Dame du Roc en de natuur zijn steeds prachtig. Na bijna drie kwartier zijn we eindelijk boven en wordt het kerkje volledig zichtbaar, het is groter dan gedacht en ook de deur staat open, dus even naar binnen en een kaarsje branden. Maar ook het uitzicht over Castellane is prachtig, onder ons loop de Verdon en we zien het begin van de Gorges du Verdon. We gaan snel weer naar beneden want het lijkt te gaan regenen. Onze inschatting klopt want we zitten net op een overdekt terras aan het pleintje als de regen losbarst. Na een lekker pilsje spoeden we ons door de laatste regen naar de auto en naar onze camping. Alweer een prettige dag met uiteenlopende activiteiten.

12 september de Gorges du Verdon

Bij het Office de Tourisme hebben we een routebeschrijving gekregen voor de Gorges du Verdon - de grootste kloof in Europa, Het begin van de Gorges du Verdon Het diepste punt van de Gorges het blijkt een 'ommetje te zijn van zo'n 140 kilometer dus dat belooft wat. De route is echter onbeschrijfelijk mooi (en dus zou ik hier kunnen stoppen). Vanaf de weg loopt de rivier de Verdon door een heel diep dal aan beide zijden omgeven door werkelijk heel stijle rotsen. De gorges is ontstaan doordat de rivier honderden miljoenen jaren door dit gebergte een diepe kloof uitgesleten heeft. Onderweg zijn er talloze uitzichtpunten waar we telkens weer stoppen om te genieten van dit bijzonder fraaie natuurgeweld. Op enkele plaatsen kun je tot bij de rivier komen via een smal pad. Er is zelfs een grot of een soort tunnel waar je door kunt lopen (als je een zaklamp hebt) en dan kom je weer bij een parkeeer plaats uit - maar je moet gewoon dezelfde weg weer terug. We kiezen voor een klein stukje in donker maar het is te donker om te kunnen zien waar je loopt dus terug naar de auto. Er is ook een plek waar enkele 'jongelui' abzeilen en dan weer omhoog klimmen op handen en voeten. We stoppen onderweg voor een pic-nic en aan de oever van het meer van Sainte Croixe en genieten we in Wat een fraai vergezicht de zon van een heerlijk ijsje. Je kunt hier ook met de waterfiets of de kano varen het lijkt ons leuk maar we hebben nog 75 Het meer van Sainte Croix km voor de boeg. Ook op de terugweg blijft het uitzicht fantastisch en zien we aan de overkant van het meer van Sainte Croix een grote hoogvlakte. Op de terugweg lijken de bergen nog stijler dan op de heenweg maar er is wel meer bos aan deze kant van de kloof. De lucht betrekt en amper een kwartier later krijgen we een geweldige regenbui te verduren. Het blijkt de voorbode van een lange avond met onweer en flinke regenbuien, zelfs de stroom valt enkele keren uit. In ons chalet eten we lekker met kaarsjes erbij - je weet maar nooit. We zullen deze streek zeker nog eens bezoeken.

13 september Route Napoleon naar La Napoule

Vandaag gaan we naar La Napoule bij Cannes. We hopen daar op de camping "Les Pruniers"een bungalow te kunnen huren. Al vanaf Ons kerkje langs de Route Napoleon 1985 kampeerden we op deze camping als we in La Napoule waren. Dit deel van de Route Napoleon gaat nog steeds over de Alpen Aan het strand bij La Napoule en is nog steeds erg indrukwekkend. Het boeit ons minder dan toen we hier de allereerste keer waren maar dat is logisch natuurlijk. We genieten weer van de fraaie vergezichten, de over de weg hangende rotsen, de smalle haarspeldbochten, de kleine en grote stroompjes water. Bij het ons zo bekende kerkje gebruiken we de koffie - zoals twintig jaar geleden. Na wat verkeerd rijden in Grasse en Cannes komen we toch nog vroeg aan in La Napoule. Helaas is 'onze ' camping dicht dus gaan we naar de buren "Pierre & Vacances" die wel open zijn. We praten wat van de prijs af - maar dat is nep - en krijgen een prachtig appartement dat voorzien is van alle luxe: zithoek, eethoek, vaatwasser, magnetron etc. 's Middags liggen we al heerlijk aan het strand 'ons strand' te zonnen en eten 's avond lekker in het restaurant.

14 september naar Cannes

De zon is al een tijdje op als we naar 'ons' strandje gaan, om precies te zijn om 10 uur liggen we er al weer. Er wordt Le Boulevard de la Croisette gezwommen en gezond, de meegebrachte koffie is heerlijk en ook de broodjes smaken goed. Het is al bijna drie uur als we besluiten naar Cannes te gaan om daar even over de 'Croisette' te wandelen. De reis gaat voorspoedig maar parkeren is Terrasje nabij La Croisette - zoals altijd - een beetje een probleem, maar met wat moeite lukt het toch en te voet gaan we de stad in. Er is net een botenshow geweest en het is dus één grote chaos, auto die nergens kunnen parkeren, auto's die spullen willen inladen, mensen die er ook nog langs willen. Maar na een paar minuten zijn we dan op de Croisette. Het weer is nog steeds prima en de sfeer is er heerlijk ontspannend. Na een paar foto'tjes van 'mijn kamer' in het Carlton kiezen we voor een heerlijk biertje op een gezellig druk terras. Maar ja de tijd loopt door en onze auto staat we 'op tijd' geparkeerd. Een ommetje door Cannes zit er helaas niet in en dus terug - onderweg wordt er nog een nieuwe bikinie gekocht. We halen een kar vol boodschappen bij de Géant Casino in Madelieu (nabij La Napoule) - wat een gigantische winkel. We koken lekker en eten lekker en dan is het 't eind evan een heerlijke dag.

15 september ander weer aan de Cotê d'Azur

Eigenlijk hadden we gehoopt vanmorgen nog even naar het strandje te kunnen gaan maar het weer is sterk veranderd en de lucht zit potdicht. Het is nog droog en dus gaan we wandelen naar het oude kasteel bij La Napoule en het oude stadje. Het is erg Chateau bij La Napoule onstuiming weer en de golven beuken op de rotsen en het water spat ons nat. Het is een heerlijk verfrissende wandeling en na een klein ommetje door het stadje is het tijd voor een kopje koffie in een leuk cafe'tje. Als we weer op pad gaan begint het eerst zachtjes te regenen we schuilen onder een groot afdak bij een oud magazijn. Na een tijdje houden we het wel voor gezien en spoeden ons zo snel het kan richting ons appartement. Nou als we er aankomen zijn we al behoorlijk nat maar als we naar buiten kijken hadden we natter kunnen worden het regent nu niet meer het giet, zelfs op het grasveld staat zo'n 10 cm water. Als het 's middags wat droger willen we toch nog even naar Cannes maar daar heeft een complete wolkbreuk plaatsgevonden en dus keren we maar weer om. Stad in ca. 10 minuten stad uit bijna een uur door alle opstoppingen vanwege overstroming. Nog een paar boodschappen en dan lekker in ons appartement. Op het TV-journaal horen we later dat op sommige plaatsen in Cannes een halve meter water heeft gestaan. Dit was een enerverende dagje met vollop afwisseling.

16 september naar Bannes

Vandaag begint onze terugreis naar Nederland, vanavond zullen we overnachten bij ene Francoise in Bannes zo'n 20 km boven Langres. De reis begint natuurlijk in de regen en dat houden we voor lange tijd. Pas 's middags wordt het beter. Om vijf uur zijn we bij Francoise en nemen een luxe kamer - nou ja luxe... We dineren bij Francoise en dat is ok, we wandelen nog even lekker buiten en dan einde van een pittige dag met zo'n 700 km achter de rug.

17 september naar huis

Vandaag nog zo'n 650 km en dan slapen we weer in ons eigen bedje. Het was een mooie vacantie, we hebben veel gezien afwisselend weer gehad maar toch vollop kunnen genieten van de mooie natuur en de gezellige stadjes.
Terug naar reisoverzicht


Terug naar Gerritsma-site