Beste Reislog lezers,

Dit reislog gaat over onze eerste reis door Portugal.

Veel leesplezier.

Zo begon het dus:

Van goede kennissen hoorden we over een groepsreis naar Portugal. Daar waren we nog nooit geweest en dat leek ons wel wat om dat land, zo dichtbij en met zoveel cultuur historie, eens te bezoeken. Maar terwijl we de groepsreis bestuderen zien we dat de vele bezienswaardigheden wel heel snel worden 'afgeragd' en dat vonden we minder leuk. Vandaar dat het een individuele fly & dirve reis werd. Wel wat meer zelf te regelen maar dat hebben we er wel voor over.

Onze reisroute


Tips voor reizen op deze route

In Portugal zijn de eetgewoonten andere dan in Nederland, niet dat ze zo heel verschillende dingen eten of andere bizarre opties, nee, ze ontbijten buiten de deur, ze lunchen buiten de deur en ze dineren buiten de deur en dan ook nog op heel andere tijden. De lunch is tussen twee uur 's middags en vier uur 's middags en heeft vaak ook een warme component b.v. soep of hamburger of ommelet. Het warm eten, het dineren is - eigenlijk - vanaf acht uur 's avonds.

De prijzen zijn in Portugal - over het algemeen - lager dan in Nederland waarmee al dat eten buiten de deur wel iets goedkoper is dan in NL. Toch zijn er ook kleinere en grotere supermarkten waar je gewoon alles kunt krjgen, vaak ook warme maaltijden.

Parkeren in de Portugeese steden is eigenlijk onmogelijk in de straten. Er zijn vaak wel parkeerterreinen en parkeergarages waar meestal wel plaats is.

De Portugezen rijden over het algemeen heel netjes, wel zijn het op de autosnelweg echte bumperklevers. Dus snel opzij dat is wat zij willen.

Maak gebruik van de tolwegen als je snel van A naar B wilt het genieten van de natuur kan ook op de snelweg, misschien nog wel beter dan op de 'gewone' wegen omdat het er minder druk is.

Gebruik op tolwegen een elektronisch vignet, je kunt dan bij de poortjes gewoon doorrijden en dat geeft je nog meer rust. Wel kun je achteraf schrikken van de totale kosten. Houdt gewoon rekening met vijftig euro per week.

De zee in Portugal is nooit ver weg, er wordt gesurfd, gezeild maar nauwelijks gezwommen want het is echt heel gevaarlijk.

In het voorjaar en najaar zijn de dorpen aan zee bijna spooksteden en dat is niet leuk.

Pinnen is heel gewoon en geld 'uit de muur' is er op voldoende plaatsen.

De hotels die we bezochten:


Naam Plaats Beoordeling Cijfer Wifi
Residential Monte Carlo Porto Eenvoudig, sanitair gedateerd, prima bedden, 7 8
B en B Nogueiras Prachtige kamers, gastvrije eigenaren, prachtig sanitair, prima bedden 9 7
VIP Inn Miramonte Colares Eenvoudig, sanitair gedateerd, prima bedden, 7 8

* Wifi niet gratis . ** Wifi alleen in/bij hoofdgebouw

Naar Portugal verslag


Naar Portugal diashowTerug naar Gerritsma-site